29 Ekim 2012 Pazartesi

LAURENT GOUNELLE - TANRI DAİMA TEBDİL-İ KIYAFET GEZER


Laurent Gounelle’nin ikinci kitabı ‘Tanrı Daima Tebdil-i kıyafet gezer’ başlangıçta beklediğim akıcılığı sağlayamasa da, bir noktadan sonra sizi içine çekiyor ve elinizden bırakamıyorsunuz. İlk başlarda e hadi başla artık hissiyatı doğuruyor ve sıradan geliyor. Açıkcası bu noktada bir özeleştiri yapmak istiyorum, roman türünde kitaplar pek benim tercihim olmadığından roman okumayı seven kişilere bana verdiği hazdan fazlasını verebilir. Bu kitabın içinde kişisel gelişim öğelerinin olduğunu düşünmem ve yorumlardan okumam, bu kitabı almamın sebebiydi. Açıkcası benimle hem fikir olanlar var mı bilmiyorum ama çoğu 'Çok satanın' şişirilme olduğunu düşündüğümden satın alırken de bazı çekincelerim vardı. Genel olarak giriş gelişme ve sonuç olarak bakarsak, giriş kısmı başta da söylediğim gibi vasattı; gelişme kısmı oldukça sürükleyici ve içine çekiyor; sonuç kısmına gelirsek biraz zorlama, şok etmeye uğraşılmış yani ne vov dedirtti, ne de aman bu mudur dedirtti. Gelişme kısmı ile ilgili bir diğer hoşuma giden şey benim asıl ilgilendiğim ve sevdiğim kitaplarda olduğu gibi bunda da bilimsel araştırmalara yer verilmiş olması ve günlük hayatta işimize yarayacak notları barındırması. Mesela emeklilik ile ilgili bir araştırmaya yer vermiş. Çıkan sonuç: İnsanlar emekli olduktan sonra hastalıkları artıyor ve bu kişisel olarak da canı gönülden inandığım bir tez.
Bir diğer konu insanların bir diğerine soru sorarken çoğu zaman, özellikle rekabet barındıran ortamlarda mesela toplantılarda; amaçlarının gerçekten merak ettikleri bir konu hakkında bilgi almak değil, karşısındakini zora sokmak ya da köşeye sıkıştırmak olduğundan bahsediyor ve cevap verenin de, aslında bunu farkında olduğunu ve istemsiz ya da istemli olarak daha agrasif tarzda ya da içerikte cevap verdiğini söylüyor.
Kişisel gelişim ile ilgili bir diğer dikkatimi çeken ve sizinle paylaşmak istediğim not da: Kişilerin birbiri ile gerçek akış içinde iletişimde olduklarında vücut dillerinin de birbirlerini tamamlayacak şekilde pozisyona geçtiği. Bu konu ile ilgili şu an güzel bir kitap daha okuyorum ve yakın zamanda eminim bundan daha fazla faydalı ve bilimsel sonucu sizinle paylaşıyor olacağım.
Sonuç olarak ‘Yeni Coelho’ olarak sınıflandırılan bu yazarı ve kitabı okumanızı tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder